Bakdag

Snart kommer knattarna hem med bussen och då ska vi baka lussebullar. Jag tog mig ledigt från skolan idag, kände att jag behövde det. Både på grund av förkylning och att jag hade en riktigt tuff dag på jobbet igår. Jag var totalt slut när jag kom hem, men att komma hem till sin underbara familj och en varm och skön brasa, det är som medicin för kropp och själ. Tur att man har dem.

Idag har vi 10 minusgrader i Blekinge, det är inte ofta. Kiwi verkar dock klara kylan galant.


Helgaktiviteter

Pay ´n Jump, höhämtning, hembakad pizza, nattgäster, adventsljusstake, snögubbe, m.m.
Vi har haft en bra helg :)


Vinter

Ja nu har vi verkligen fått vinter, det känns. Igårkväll satt vi inne hela kvällen och myste framför brasan. Men tänk vilken lång vinter det kan bli i år, ca 4 månader om snön ligger kvar... Vi brukar oftast inte få snö så här tidigt, om vi ens får någon. Iallafall så känns det som jag skulle behöva en ny vinterjacka.

Fredag idag och det känns skönt, ska bara jobba mina timmar först sen blir det fredagsmys med hela familjen :)

Ha en bra dag.

Snöridning

Började dagen med att klä mig varmt för att sedan ta en ritt i snön. Det var härligt! Kiwi blev till ett riktigt snömonster, men vi red till ridhuset och där hoppade vi några språng. Har inte hoppat med henne sedan pay ´n jump för en månad sen men hon hoppade superbra i dag. Pigg men inte tittig som hon kan vara ibland.

Nu är det skolan som gäller och lärarledd handledning. Det är alltid lika spännande att se vad som händer och vilka som ska börja gråta ;) Kan vara jag, vem vet!
Med det vill jag säga att kursen vi läser just nu är väldigt tuff och man kan inte smita igenom den utan alla måste verkligen bidra med sig själv, vilket betyder att man måste våga utmana sig själv gång på gång...
Meningen är att man ska kunna veta hur man reagerar i vissa situationer och vad som gör att man själv blir känslomässigt engagerad, och varför blir man det? Att lära känna sig själv och sina känslor, det är något alla människor borde jobba med.

S.

Döden

I dag fick vi i klassen ett dödsbesked. Det var mycket oväntat. En av våra lärare hade gått bort. Jag träffade henne senast i juni och då var det hon som inte godkände min uppsats. Då blev jag ledsen och grät, hon kom fram och tröstade mig. Jag var arg på mig själv för att jag hade "misslyckats". Hoppas att hon inte trodde att jag var arg på henne. 

Under lunchen får jag veta att en annan människa också dött. Min barndomskompis lillebror. Tragiskt.

Vi har en tyst minut för vår lärare. Allt blir verkligen jättetyst. Jag känner att jag har svårt för den tystnaden. Tänker på att jag kanske kommer börja skratta... Då förstår jag att människor kan skratta när de är rädda, hur konstigt det än låter. Jag är jätterädd för döden. 

Eller kanske mest rädd för att vara den som blir kvar. Den som måste uppleva smärtan, när någon närstående går bort.


Första snön

Nu är det vitt på marken, underbart. Ljusare tider väntar :). Har precis skickat iväg trollungarna till bussen med väskorna fulla av extrakläder. Kan tänka mig att det blir pulkaåkning och snöbollskrig i skolan idag. Själv ska jag bara dricka upp morgonkaffet för att sedan bege mig till skolan. Idag har vi rollspel! Ha en bra dag. S.

Tillbaka igen.

Hejsan hoppsan!

Jag ska göra ett nytt försök att blogga och hoppas att det kan bli en chans för mina nära och kära att hänga med på ett hörn i mitt liv ;)

Jag har rätt så mycket på gång hela tiden och det känns som att det är i januari mitt nya liv börjar, då skolan är slut. Hörde ni, skolan är slut.... Det ska bli så skönt!!!

Min största önskan just nu är att det skulle vara fler timmar på dygnet, eftersom jag inte hinner med det som jag vill. Och jag måste erkänna att mitt sociala nätverk har aldrig varit sämre. Det känns trist att inte ha tid att prata med kompisar och att ännu mer sällan ha tid att träffa någon men å andra sidan så har jag själv valt att skaffa mig en häst vilket tar otroligt mycket tid, varje dag.

Namnet på bloggen fick bli Kiwi och barnen då jag känner att det är dem jag mest kommer skriva om, då det är dem som förgyller min vardag och det gör självklart också min man H!

Jag ska försöka lägga in bilder så ofta jag kan.
S.

Här har ni Kiwi och barnen!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0