Jag och jeepen

Idag har det varit ett jädra farande på oss, fram och tillbaka, hit och dit, och strax ska jag köra igen. Bland annat var jag på markislagret och tyckte att jag fyndat en kastrull att ha till husvagnen i sommar men när jag kom hem och tog bort pappret i botten så upptäckte jag att det var hål i hela botten. Det var en grönsaksångkastrull, typ. Raka vägen tillbaka. Fyndade däremot lite fina saker på Korsets kraft. Nu ska stora J hämtas från kalas. Men sen bliré hemmakväll.
Trevlig lördag :)

Nu är jag igång!

Nu har jag arbetat min första vecka som socionom. Det har varit riktigt tufft och jag har fått känna på hur arbetet fungerar mer intensivt. Innan när jag jobbade någon dag i veckan så hade jag tid emellan att återhämta mig, fast visst jag hade skolan då som också var påfrestande, men nu när jag jobbat fyra dagar i rad så har jag till och med tänkt med klienternas röster när jag kommit hem.
Det var samma sak när jag började mitt första heltids jobb på Mc Donalds, när jag var 19 år. Huvudet surrade av: bigmac och company, dricka?, var det bra så tack?

Nu har jag ledigt hela helgen och jag har börjat den här dagen med att träna med Kiwi för min favoritinstruktör Elisabeth Jacobsson. Det var svinkallt att rida dit och lika kallt att rida hem men lektionen gick bra och det känns skönt att komma igång med ridningen igen.

Nu gäller det bara att komma in i de nya rutinerna för vår familj.

Klassfest

Igår var jag på vår klassfest. Oj oj oj vad roligt vi hade det. Synd bara att varje gång jag började skratta så började jag även hosta. Magmusklerna fick jobba mycket. Det blev en helt lagom lång kväll och en lagom mängd dricka. Jag har knappt varit bakis vilket känns som en bragd i sig. Nu är det sista veckan i skolan med två dagars seminarium. Här kommer några bilder från festen.

Förberedelser.

Idag har jag köpt två klänningar. Den ena ska jag ha på klassfesten på lördag och den andra ska jag ha på examensdagen. De är båda så fiiina och glammiga!
Och jag håller på och planerar och funderar på hur allt ska bli. Pärontårta måste beställas. Fördrink måste planeras, och lekar? Och kanske jag måste ringa runt och bjuda folk personligen också? Fast först kommer den stora klassfesten nu i helgen och då behöver jag ordna skjuts också. Fast man vill inte bestämma hämttid redan nu, om det är skitkul vill jag vara kvar länge ju... Oj, oj nu blir det rörigt.

Ikväll ska jag se tredje delen av svärdet och spiran. En riktigt spännande serie på tvn.

Tentaångest...

...och sjukstuga. Inatt har minsta killen varit vaken HELA natten och nu kl.11 ska vi in till vårdcentralen. Han har ont i ett öra. Förstår inte varför vi ska vara så drabbade av sjukdomar just nu.

Sen har jag inlämningsdag för min sista hemtenta idag och jag har helt kört fast. Har skrivit några sidor men vet inte om det är tillräckligt. Har en stor rädsla för att inte lyckas nu på slutet... Jag undrar om man får göra kompletteringar eller skriva om helt? Skönt att det är det sista jag gör...hatar att känna så här.

Hopphäst??

Idag när jag var i stallet så stod Kiwi så fint och käkade hö i hagen. Hennes två hästkompisar var inte hemma men hon är van att vara själv hemma ibland. Mannen i huset kom ut och pratade en stund. Vi diskuterade det hala underlaget och hur svårt det är att rida nu.

Plötsligt travar Kiwi neråt i hagen längst med staketet. Sen vänder hon och börjar galoppera. Hon hoppar över ett litet parti stenar...för att sedan göra ett försök på staketet!!! Hon kommer över med ena benet men verkar ångra sig och häver sig bakåt igen. Jag springer chockad till hagen och tar in henne, rädd för att hon ska testa igen. På andra sidan staketet var det blankis viket kunde gått mycket illa om hon landat på den.

Vad är det egentligen för tokig häst jag har? Jag skyller som vanligt på hennes fars sida där det finns ett gäng galna hingstar :)
Men ärligt talat, var hon så sugen på att få komma över till oss och få umgås lite. Hur kom hon på idéen liksom? Hur som helst fick hon sig en reva på insidan av benet så hon fick gå in i boxen och hålla sig där resten av dagen!

Jag känner på mig att hon kommer bli en bra hopphäst en vacker dag, orädd som hon är.


Dagens symptom

Dagens symptom på att allt inte står rätt till:

-Röda märken i huden kring ena revbenet (sönderhostat?)
-yrsel
-svängde på treans växel...
-missade att ett barn inte hade tagit på sig mössa, och fick be fritidspersonalen om en lånemössa (pinsamt!)
-hängde min jacka på ungarnas krok när jag kom hem, vilket jag alltid blir irriterad på när mannen gör!

Nu är det dax att ringa vårdcentralen. Plötsligt ser jag likheten mellan min far och mig när det gäller att kontakta sjukvården :)
Jag måste vara pigg på min examen!

Gott nytt år!!!!

Så har vi nu kommit till första dagen på år 2011. Ett år som kommer med förändring i mitt liv i samband med att jag kommer inleda min yrkeskarriär som socionom. Eftersom jag har fått jobb så känns det toppenbra och jag ser fram emot att börja jobba heltid v.4, med spänning :)

Julen har varit bra, fast vi har varit sjuka till och från, jag hostar fortfarande... Julafton blev inte heller riktigt som den var planerad men det blev bra ändå och tomten hittade oss. Ser ut som att det blir en jul i Blekinge nästa år också :)

Och så har vi haft födelsedagsbarn på annandagen och i år hade vi barnkalas ute i pulkabacken. Vi bjöd hela klassen och några till och det blev mycket lyckat med ett utekalas. Solen sken och ungarna flög fram i backen på sina snowracers. Sen blev det korv och fika. Har vi snö nästa år så tror jag det blir ett liknande kalas igen.

Kiwi ska nu sättas igång igen efter en månads vila. Jag tog en barbacka ritt igår och det var så härligt. Nu ser jag fram emot att jobba igång henne och att komma igång med tränandet och förhoppningsvis tävlandet också.

Ojoj vilken seg dag detta är, har städat in det nya året men nu ska jag lägga mig i soffan och gosa med min underbara familj.

Kärlek till alla och hoppas att år 2011 blir det bästa året :)


RSS 2.0